Job Halkes
Job Halkes Binnenland 19 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Aboutaleb oogst lof met optreden op CNN

Het optreden van burgemeester Ahmed Aboutaleb op CNN is ook op Twitter niet onopgemerkt gebleven. Wereldwijd regende het tweets over de woorden van de burgemeester, die uitleg gaf over zijn opmerkingen rond moslimextremisme.

Lees ook: ‘Hij zou een prima premier zijn’

In het gesprek haalde hij zijn tijd als tiener aan. „Ik weet hoe het is om in armoede te leven. Vijftien jaar van mijn leven bracht ik door in armoede in Marokko. Wandelend zonder schoenen en met maar één maaltijd per dag. Ik ben blij met de kansen die ik in Nederland kreeg.” Hij kan dan ook niet accepteren dat armoede leidt tot terrorisme. „Je moet in jezelf investeren, daarmee investeer je ook in de maatschappij. Als je er liever voor kiest om in Jemen een kalasjnikov op te pakken, hoor je niet tot de wij-samenleving en kan je beter vertrekken."

Lees ook: Aboutaleb: sleutelpositie voor moslims in EU en VS

Aboutaleb is in Washington op uitnodiging van president Obama. Hij is zich bewust van zijn bijzondere positie als eerste moslimburgemeester van Europa. „Daardoor kan ik dingen zeggen die andere collega’s in Europa en Amerika niet kunnen zeggen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aboutaleb oogst lof met optreden op CNN
Sluiten