Julia Osendarp
Julia Osendarp Nieuws 8 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de állerduurste restaurants ter wereld en er zit er ook één in Nederland

Wellicht word jij warm van een ‘all you can eat‘-restaurant of hapje bij de chinees vanwege de aantrekkelijke prijzen? Maar voor de weldoeners onder ons kun je je geld ook slijten bij extravagante eetgelegenheden. In sommige gevallen heb je een flinke duit nodig, maar dan krijg je ook wat. We belichten de duurste Michelin-restaurants ter wereld, mocht je nog wat geld over hebben.

Je hoeft hier geen varkenshaassaté of tomatensoep te verwachten. Nee, verwacht kaviaar, extravagante sushi of uitzicht op Japanse tuinen. Het internationale foodmagazine Chef’s Pencil onderzocht waar men het meeste geld neerlegt voor een exclusieve maaltijd. Daarvoor bekeken de auteurs Michelin-restaurants met de duurste menu’s wereldwijd. Niet te vergeten is dat de drankjes en fooi buiten beschouwing werden gelaten. Het gaat in deze ranglijst dus voornamelijk om de prijs voor het eten. Kende je trouwens al deze 8 kostbare uitgaven die je doet zonder na te denken?

De top-5 duurste restaurants ter wereld

1.Sublimotion – Ibiza, Spanje

Het proeverij-menu kost ongeveer zo’n 1500 euro en daarmee mag het Spaanse Sublimotion zichzelf de duurste noemen. Het restaurant zelf heeft geen Michelin-ster, maar chefkok Paco Roncero heeft er wel twee op zijn naam staan. Bijzonder aan dit restaurant is dat een heuse digitale chef de maaltijd voor de gasten kookt. Zo kunnen zij in een virtuele wereld hun eten nuttigen.

2.Ultraviolet – Shanghai, China

Voor ruim 1200 euro schuif je hier aan voor luxe etentje. Net als bij Sublimotion combineren de restauranthouders een avondje uit met een visuele ervaring. Hier komen smaak, geur en beeld samen in foto’s op de muren en beelden op de tafel.

3. Kitcho Arashiyama Honten – Kyotom, Japan

Bij Kitcho Arashiyama Honten eet je voor een bescheiden 800 euro per persoon. De keuken gaat hier samen met de typisch Japanse cultuur. Zo kijk je tijdens een diner uit op Japanse tuinen en heeft iedere ruimte een uitgesproken architectuur.

4. Azabu Kadowaki – Tokio, Japan

In Japan weten ze wel wat exclusief dineren is en dat je daar ook wat voor moet neerleggen. Voor iets meer dan 700 euro per persoon kun je hier vertoeven. De chefkok kookt op een houtskoolgrill de maaltijden voor de ogen van de gasten. Wat dacht je van witte truffels of haaienvinnen?

5. Masa – New York, Verenigde Staten

Masa is een restaurant met wederom Japanse invloeden. Hier eet je ook voor zo’n 700 euro per persoon. Masa is gevestigd in het bruisende New York en wordt gerund door chef Masayoshi Takayama, die zelf opgroeide op op een Japanse vismarkt en graag zijn passie voor vis en zeevruchten deelt. Stel je hyper-exclusieve sushi voor en je hebt een beeld bij Masa.

Nederlands restaurant in de ranglijst

Op nummer elf in de ranglijst staat een Nederlands restaurant. Het tweesterren-restaurant van Ciel Blue in Amsterdam Zuid staat bekend om de koningskrab met kaviaar. Op de 23e etage van het Okura Hotel kijken gasten uit over de hele stad. Het ‘gewone’ menu is wel een stuk meer betaalbaar, maar het exclusieve kaviaar-menu zorgt ervoor dat ook deze Hollander in de ranglijst staat.

De top-15 duurste restaurants ter wereld

1. Sublimotion – Ibiza, Spanje
2.Ultraviolet – Shanghai, China
3. Kitcho Arashiyama Honten – Kyotom Japan
4. Azabu Kadowaki – Tokio, Japan
5. Masa- New York, Verenigde Staten

Deze drie restaurants eindigden gelijk:

6. Joël Robuchon – Tokio, Japan – 563 euro p.p
7. Kikunoi Honten – Kyoto, Japan – 563 euro p.p
8. Gion Murayama – Kyoto, Japan – 563 euro p.p

9. Guy Savoy – Parijs, Frankrijk – 544 euro p.p
10. Piazza Duomo – Elba, Italië – 512 euro p.p
11. Ciel Blue – Amsterdam, Nederland – 507 euro p.p
12. Alchemist – Kopenhagen, Denemarken – 495 euro p.p
13. Arpège – Parijs, Frankrijk – 471 euro p.p
14. Forum – Hong kong, China – 469 euro p.p
15. Hélène Darroze at The Connaught – Londen, Engeland –  466 euro p.p

Dit zijn de duurste steden ter wereld om te wonen (en dit de goedkoopste)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dit zijn de állerduurste restaurants ter wereld en er zit er ook één in Nederland
Sluiten