Metro
Metro Nieuws 14 nov 2020 / 20:22 uur

Duizenden aanhangers van Trump in Washington de straat op

Duizenden aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump zijn vandaag samengekomen in Washington. Zij protesteren tegen de uitslag van de presidentsverkiezingen. De Democraat Joe Biden is uitgeroepen tot winnaar.

De demonstranten kwamen bij elkaar op Freedom Plaza, een plein niet ver van het Witte Huis. Er werden leuzen gescandeerd als „stop het stelen” en „wij zijn de kampioenen”. Naar verwachting lopen de Trump-aanhangers later richting het gebouw van het Hooggerechtshof. Het gaat om aanhangers uit verschillende groepen, zowel uit conservatieve kringen als uit extreem rechtse, zoals Proud Boys.

Trump rijdt langs demonstratie

Een konvooi met Donald Trump in de presidentiële limousine reed aan het begin van de samenkomst langs de deelnemers. Die dromden samen langs de weg om hun voorman te begroeten en toe te juichen.

Trump legt zich niet neer bij de uitslag van de verkiezingen die vooralsnog een duidelijke overwinning laat zien voor Joe Biden. Met zijn opmerking van gisteren dat „de tijd zal leren wie er in januari aantreedt”, liet Trump volgens diverse media echter voor het eerst enige twijfel zien.

‘Geen bewijs voor fraude’

Eerder stelden zestien Amerikaanse assistent-openbaar aanklagers in een brief dat er in hun districten geen bewijs is voor verkiezingsfraude bij de afgelopen presidentsverkiezingen. Zij hebben minister van Justitie William Barr gevraagd zijn opdracht tot onderzoek naar verkiezingsfraude in te trekken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Duizenden aanhangers van Trump in Washington de straat op
Sluiten