Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 13 nov 2020 / 11:01 uur

Beruchte Yorkshire Ripper (74) overleden: ‘Corona heeft eindelijk iets goeds gedaan!’

De beruchte Britse seriemoordenaar Peter Sutcliffe, ook wel bekend als ‘The Yorkshire Ripper’, is vandaag op 74-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de Britse regering bekendgemaakt. Sutcliffe was onlangs besmet geraakt met het coronavirus en weigerde behandeld te worden.

Hij stierf in een ziekenhuis in Durham, waar hij vanuit zijn cel naartoe was gebracht.

Vrijdag de dertiende en „goed nieuws, The Yorkshire Ripper is dood.” De Britse bond van sekswerkers is blij met het nieuws en geeft z’n slachtoffers op social media een gezicht. Allemaal prostituees, want op hen had de seriemoordenaar het voorzien. „Vergeet hen niet.”

Positief

„Eindelijk een beetje goed nieuws!” reageert iemand. En: „Het coronavirus heeft eindelijk iets goeds gedaan.” Daar denken meer mensen zo over. „Het enige positieve aan COVID-19. Een goede verlossing van dit verschrikkelijke monster.”

Prostituees

Sutcliffe werd in 1981 tot twintig keer levenslang veroordeeld voor de moord op dertien vrouwen in de stad Manchester en het Noord-Engelse graafschap Yorkshire. Hij werd verder schuldig bevonden aan poging tot moord op zeven vrouwen. De man zei dat hij van God opdracht had gekregen prostituees om het leven te brengen.

De vroegere vrachtwagenchauffeur werd drie jaar na zijn veroordeling gediagnosticeerd met paranoïde schizofrenie, maar in 2016 werd hij toerekeningsvatbaar verklaard. Daardoor hoefde Sutcliffe niet langer psychiatrisch behandeld te worden en kon hij worden overgeplaatst naar een gewone gevangenis. Justitie verzekerde dat hij nooit meer op vrije voeten zou komen.

Hartaanval Yorkshire Ripper

De man kreeg eerder deze maand vermoedelijk een hartaanval en was onlangs na behandeling in het ziekenhuis teruggebracht naar de gevangenis, schreef Sky News. Door zijn coronabesmetting belandde hij echter weer in de ziekenboeg. Sutcliffe had last van meerdere gezondheidsaandoeningen, waaronder obesitas en diabetes.

Lees ook: Prostitutieramen weer dicht, escorts mogen nog wel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Beruchte Yorkshire Ripper (74) overleden: ‘Corona heeft eindelijk iets goeds gedaan!’
Sluiten