Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 14 jun 2020 / 16:52 uur

Geen besmettingen in verpleeghuizen waar bezoekregeling getest werd

De versoepeling van de bezoekregeling heeft in de eerste verpleeghuizen die onder strenge voorwaarden open mochten, niet geleid tot nieuwe besmettingen. Dat meldt de NOS.

De uitvoering van de regeling bleek echter wel moeilijk en tijdrovend te zijn. Bovendien is het personeel van de verpleeghuizen vaak bang voor nieuwe infecties. Dat blijkt uit een evaluatie van de Academische Werkplaatsen Ouderenzorg, een samenwerkingsverband tussen zorginstellingen en de Universiteit Maastricht.

Ouderen coronamaatregelen
Er zijn geen besmettingen in de verpleeghuizen waar de nieuwe bezoekregeling werd getest. Foto: ANP / ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Zij keken de afgelopen weken mee bij de 26 pilot-verpleeghuizen die op 11 mei opengingen en 50 andere locaties die vanaf 25 mei weer bezoek mochten ontvangen. De evaluatie is aangeboden aan minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid.

Lees hier meer over de RIVM-cijfers van vandaag

Verruiming bezoekregeling

Vanaf maandag mogen verpleeghuisbewoners meer dan één bezoeker ontvangen. Dat is een maand eerder dan gepland. Daarmee kwam minister De Jonge tegemoet aan de roep van brancheorganisaties voor snellere verruiming van de bezoekregeling.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geen besmettingen in verpleeghuizen waar bezoekregeling getest werd
Sluiten