Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 9 mei 2020 / 13:09 uur

Verpleeghuis bouwt zich in met hek om families weg te houden

De ouderen van verpleeghuis De Oude Plantaan in het Gelderse Dieren moeten al een tijdje verplicht binnen zitten. Daar komt nu nog eens bij dat hun uitzicht een stuk minder leuk is geworden.

Om het ziekenhuis zijn namelijk bouwhekken geplaatst, omdat bewoners worden opgezocht door hun familieleden bij de ramen. Hierbij werd het fysieke contact niet altijd geschuwd, waardoor het bestuur van De Oude Plantaan zich genoodzaakt voelde in te grijpen.

Meermaals gewaarschuwd

Volgens Wil Zajdenband, directeur zorg en behandeling van zorggroep Attent, zijn de families meermaals gewaarschuwd. „De richtlijn ‘geen lijfelijk contact’ is voor het publiek moeilijk. Het is behoorlijk inleveren voor de families. Dat snap ik. Maar zij moeten echt beseffen dat ze heel veel mensen in gevaar brengen."

Omdat het uitzicht voor de ouderen op de benedenverdieping hierdoor heel triest is, gaat de zorggroep snel weer in gesprek met de families. Alleen als zij stoppen met de raambezoeken kan de maatregel worden teruggedraaid.

Uniek

Binnen Attent is dit een unieke situatie. „We hebben elf huizen, maar dit speelt alleen bij De Oude Plantaan in Dieren”, zegt Zajdenband tegenover Omroep Gelderland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Verpleeghuis bouwt zich in met hek om families weg te houden
Sluiten