Vincent Smit
Vincent Smit Nieuws 12 mei 2020 / 15:28 uur

Topdrukte bij kapsalons: ‘Binnen 4 minuten hadden we 700 boekingen’

Het is topdrukte bij kappers. Sinds de bekendmaking dat kappers weer open mochten zien veel kapsalons een enorme stijging in het aantal online reserveringen. Dat zegt het bedrijf Treatwell, dat boekingen verzorgt voor kappers. 

Het bedrijf maakte ook een top 5 van de meest gevraagde behandelingen. Een knipbeurt voor mannen prijkte bovenaan bij de boekingen (23 procent), gevolgd door haren knippen en verven (17 procent). Het behandelen van de wenkbrauwen scoorde ook hoog net als pedicure’s. „Dat laatste was wel opvallend, maar dat heeft te maken met de zomer die eraan komt. Dan gaan de mensen weer teenslippers dragen."

Kapper Nero de Boer heeft twee kapsalons in Ermelo en Harderwijk. De Boer ging maandagnacht om klokslag 12 uur open. De eerste klanten stonden toen al voor de deur. „Het is echt gigantisch druk. Binnen 4 minuten nadat ons reserveringssysteem online stond waren er 700 afspraken gepland."

‘Waardering voor ons vak’

De kapsalons van De Boer zitten tot half juni al vol met afspraken. Het is super. Iedereen komt en is blij dat we weer open zijn. Ik ben blij om te zien dat mensen waardering hebben voor ons vak."

De schade door het dichthouden van zijn zaken gaat hij niet meer kunnen inhalen zegt de kapper. „De financiële schade ga je nooit inhalen, die is bij veel bedrijven best wel groot. Het is wel fijn om te zien dat mensen je wel echt dingen gunnen en meeleven."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Topdrukte bij kapsalons: ‘Binnen 4 minuten hadden we 700 boekingen’
Sluiten