Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 2 mei 2020 / 19:36 uur

SC Cambuur haalt tienduizenden euro’s op met ludieke actie

Voetbalclub SC Cambuur heeft met een ludieke actie in twee dagen tijd ruim 45.000 euro ingezameld. De club uit de Keuken Kampioen Divisie wil het geld gebruiken om via een kort geding tegen de KNVB alsnog promotie naar de eredivisie afdwingen.

De Friese club hield een drive-in met autostickers. Supporters van de club konden met hun auto door het stadion langs de tribune rijden om de sticker ‘Cambuur Komt Eraan!’ op te halen en een vrijwillige donatie te doen. Zowel vrijdag als zaterdag zorgde dat voor files van ruim 2 kilometer rondom het stadion in Leeuwarden.

De bijdrage van de supporters gaat volledig naar de procedure die de club tegen de KNVB heeft aangespannen. Het kort geding dient op vrijdag 8 mei bij de rechtbank in Utrecht.

‘Laten ons niet kisten’

De club bedankt alle supporters voor de steun en de saamhorigheid. „Ik was er om 13.00 uur en nu is het 19.00 uur en er staat nog steeds een file", zegt trainer Henk de Jong in een videoboodschap. „Dit is zo’n ontzettende steun. We laten ons niet kisten. Vorige week hebben we een klap gehad, maar die klap is helemaal weg. We gaan proberen omhoog te komen."

Cambuur had bij het onderbreken van de competitie een voorsprong van vier punten op De Graafschap dat met de tweede plaats ook recht zou hebben gehad op promotie. Beide clubs vechten daarom bij de rechter het besluit van de KNVB aan om geen clubs te laten promoveren en degraderen. De voorsprong van beide clubs op nummer 3 FC Volendam bedroeg respectievelijk elf en zeven punten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
SC Cambuur haalt tienduizenden euro’s op met ludieke actie
Sluiten