Loren Snel
Loren Snel Nieuws 6 mei 2020 / 12:04 uur

RIVM: 36 nieuwe sterfgevallen door corona

Het RIVM meldt 36 nieuwe sterfgevallen als gevolg van het coronavirus. Dat zijn 50 minder sterfgevallen vergeleken met dinsdag. Het totaal aantal doden in Nederland loopt op tot 5204. 

In totaal zijn er 41.319 Nederlanders positief getest op het virus. Daarmee stijgt dit aantal met 232 ten opzichte van gisteren.

  • Totaal bevestigde gevallen: 41.087
  • Aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 11.153
  • Toename aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten: +26 (dinsdag: +89)
  • Totaal bevestigde sterfgevallen: 5204
  • Toename bevestigde sterfgevallen: +36 (dinsdag: 86)

Cijfers lopen aantal dagen achter

De cijfers zijn niet helemaal actueel, omdat overlijdens en opnames soms pas na een paar dagen worden doorgegeven. Overlijdens en opnames in het weekeinde worden vaak op maandag verwerkt en doorgegeven, en komen dan naar buiten in de cijfers van dinsdag.

Ook ligt het aantal mensen dat besmet is met het virus in werkelijkheid hoger. Niet iedereen die besmet is, wordt ook getest. Dat wordt vooral gedaan bij mensen die in het ziekenhuis worden opgenomen en bij zorgverleners. De mensen die zijn overleden aan het virus, belanden als ze niet zijn getest ook niet in de statistieken.

Versoepeling in maatregelen

Maandag werd al bekend dat er een versoepeling van de maatregelen aankomt. Dat meldde Nieuwsuur. Veel kappers – die ook weer open zouden mogen – hebben goede hoop. Gonny Eussen van brancheorganisatie Anko meldt dat de meeste kappers liever vandaag dan morgen weer open willen. „Maar dan wel veilig en volgens het protocol.”

Eussen hoopt woensdag op „witte rook". Het kabinet beslist dan over verdere versoepeling van de coronamaatregelen en data waarop de aangepaste maatregelen kunnen ingaan. Woensdagavond om 19.00 uur is de persconferentie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
RIVM: 36 nieuwe sterfgevallen door corona
Sluiten