Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 10 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Politie stuit op enorm drugslab in Gelderland

De politie heeft vrijdagavond een enorm drugslab gevonden in het Gelderse Achter-Drempt. Drie mensen zijn aangehouden.

Het lab bevond zich in een schuur van een boerderij en werd gebruikt voor de productie van crystal meth. Leden van de Dienst Speciale Interventie (DSI) vielen met beschermingsmaskers de schuur binnen. Drie mensen zijn aangehouden. Het gaat om een 19-jarige man uit Colombia, een man van 37 uit de VS en een 29-jarige Mexicaan.

Tien miljoen

Daar vonden ze een grote hoeveelheid crystal meth met een handelswaarde van zo’n tien miljoen euro. Naast crystal meth werden er ook grote hoeveelheden grondstoffen en halffabricaten gevonden in de schuur. Volgens de politie kan de waarde van de drugs op de markt nog verder oplopen „tot een veelvoud van de handelswaarde”.

Chemisch proces

Tijdens de inval was het lab nog volop in bedrijf en op beelden is te zien dat het er rommelig was. Het chemische proces van het lab moest daarom voorzichtig worden gestopt door medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO). „Zij zijn nog lange tijd bezig geweest om het lab veilig te laten stoppen en al het materiaal wat er lag af te voeren", aldus de politie.

Politie stuit op enorm drugslab in Gelderland
Foto: Politie Nederland
Politie stuit op enorm drugslab in Gelderland
Foto: Politie Nederland
Politie stuit op enorm drugslab in Gelderland
Foto: Politie Nederland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Politie stuit op enorm drugslab in Gelderland
Sluiten