Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 12 mei 2020 / 17:33 uur

Oudste inwoner van Spanje overleeft coronavirus

Een 113-jarige Spaanse, voor zover bekend de oudste persoon van het land, is hersteld van het coronavirus. Maria Branyas, die al twintig jaar in een verzorgingstehuis in de plaats Olot woont, raakte in april besmet. In haar kamer moest ze in quarantaine.

"Ze heeft de ziekte overleefd en maakt het goed", laat het verzorgingstehuis weten. In het verzorgingstehuis van Branyas zijn meerdere besmettingsgevallen vastgesteld.

Goede gezondheid

De stokoude vrouw zat wekenlang in isolatie. Alleen één verzorgster met beschermende kleding mocht bij haar in de buurt komen. Branyas zegt zo oud te zijn omdat ze het geluk heeft over "een goede gezondheid" te beschikken.

Branyas werd in 1907 in de Verenigde Staten geboren. Daar werkte haar vader als journalist. Tijdens de Eerste Wereldoorlog vertrok ze per schip naar Spanje. Daar maakte ze de Spaanse grieppandemie mee (1918-1919), net als de burgeroorlog in het land (1936-1939).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Oudste inwoner van Spanje overleeft coronavirus
Sluiten