Metro
Metro Nieuws 28 mei 2020 / 18:11 uur

Ook pubers kunnen weer normaal gaan trainen

Kinderen tussen 13 en 18 jaar mogen vanaf 1 juni bij sporttrainingen weer normaal ‘spelcontact’ hebben. Dat stelt het Outbreak Management Team. Ook gaan de sportkantines weer open.

De afgelopen tijd was contact tijdens sporttrainingen alleen toegestaan voor kinderen tot en met 12 jaar. Oudere kinderen mochten wel buiten onder begeleiding sporten, maar moesten daarbij 1,5 meter afstand houden. Het kabinet had de versoepeling al in de planning voor 1 juni. Het OMT concludeert nu, samen met de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde, dat dit vanaf volgende week weer kan.

Trainen

Een woordvoerder van de KNVB laat weten dat de versoepelende maatregel niet betekent dat clubs alweer wedstrijden tegen elkaar mogen spelen met jeugdteams. De voetballers en andere teamsporters van 19 jaar en ouder moeten nog even geduld hebben. Zij mogen nog geen partijvormen doen op de trainingen.

De KNVB, die vorige maand nog de noodklok luidde, bevestigt verder wat premier Mark Rutte woensdag al liet weten: sportkantines mogen per 1 juli weer open, terwijl er eerder nog sprake van was dat dit pas op 1 september weer zou kunnen. Ook mag er vanaf 1 juli weer in de zaal gevoetbald worden, hoewel het risico op besmetting bij binnensporten groter zou zijn dan bij buitensporten.

„Voor al deze punten geldt wel een voorbehoud: als er weer een grote piek komt in het aantal coronapatiënten, dan kunnen deze maatregelen worden teruggedraaid”, zegt de KNVB, die de clubs zo snel mogelijk zal informeren over de consequenties van de nieuwe versoepelingen.

Meer mogelijk met sporten

Sportkoepel NOC*NSF is ook blij dat er voor de oudste jeugd weer meer mogelijk is. „Het is erg goed dat de binnensportaccommodaties net als de sportscholen nu per 1 juli ook open mogen. We zien vooral de jeugd van Nederland graag weer snel genieten van sport in de talloze binnensportaccommodaties die Nederland rijk is”, zegt Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF.

„Dat houdt hen op de been, maakt ze weerbaar en draagt veel bij aan hun gezondheid en sociale welzijn. Wij hebben er een groot vertrouwen in dat de binnensport, net als eerder de buitensporten hun accommodaties volledig conform de richtlijnen van het RIVM openstellen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Ook pubers kunnen weer normaal gaan trainen
Sluiten