Metro
Metro Nieuws 11 mei 2020 / 18:16 uur

Onderzoek gestart: raakte Franse oud-president (94) Duitse billen aan?

#MoiAussi #IchAuch: Duitse journaliste deed een boekje open, onderzoek is nu gestart. „Ik denk dat mensen moeten weten dat een voormalig president van Frankrijk een journaliste heeft lastiggevallen na een interview." 

In Frankrijk is maandag een onderzoek gestart naar oud-president Valéry Giscard d’Estaing vanwege seksueel misbruik. De Duitse journaliste Ann-Kathrin Stracke beweert dat de 94-jarige Giscard d’Estaing haar eind 2018 betastte na een interview.

Onderzoek

De 37-jarige journaliste, die werkt voor de Duitse openbare omroep WDR, diende op 10 maart de klacht in tegen de 94-jarige. Hij zou herhaaldelijk haar billen hebben aangeraakt. De Franse openbaar aanklager laat weten daarom een onderzoek te starten. Stracke zegt blij te zijn dat het Openbaar Ministerie kijkt naar de zaak. „Ik sta natuurlijk ter beschikking van justitie in het kader van het onderzoek", laat de journaliste weten. Ze deed op 10 maart ook aangifte tegen Giscard d’Estaing.

Onderzoek: raakte Franse oud-president (94) Duitse billen aan?
Duitse journaliste Ann-Kathrin Stracke | Foto: AFP

Say fromage

Het incident zou zich hebben voorgedaan tijdens het maken van een foto. Stracke vroeg naar eigen zeggen na het interview om een foto met enkele collega’s en Giscard d’Estaing. „Ik stond links van hem en tijdens het maken van de foto legde hij zijn hand op mijn linkertaille, die vervolgens verder naar mijn billen gleed en daar bleef", beweert Stracke. Daarna zou ze nog eens zijn betast.

„Ik besloot mijn verhaal te vertellen omdat ik denk dat mensen moeten weten dat een voormalig president van Frankrijk een journaliste, in dit geval ik, heeft lastiggevallen na een interview", zegt de journaliste.

De nu hoogbejaarde Valéry Giscard d’Estaing was president van Frankrijk van 1974 tot 1981. Van zijn kant is nog niet gereageerd op de beschuldigingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onderzoek gestart: raakte Franse oud-president (94) Duitse billen aan?
Sluiten