Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 2 mei 2020 / 14:01 uur

Mondkapjes in ov vanaf maandag verplicht in Spanje

Het dragen van mondkapjes is na dit weekend verplicht als je in Spanje met het openbaar vervoer gaat. Hiermee wordt gehoopt een nieuwe golf van corona-besmettingen te voorkomen nu de lockdown-regels een klein beetje zijn versoepeld. 

Dat heeft premier Pedro Sánchez zaterdag gezegd.

Mondkapjes verspreiden

De regering van Madrid heeft tot nu toe „sterk aanbevolen" om mondkapjes te dragen. De autoriteiten zullen vanaf maandag zes miljoen stuks over het land verspreiden en nog eens zeven miljoen aan de lokale autoriteiten leveren.

Dinsdag meldde de regering-Sánchez dat Spanje de lockdown-regels gaat versoepelen. Zo kunnen vele Spanjaarden vanaf zaterdag weer naar buiten om te fietsen, hardlopen of een andere sport te beoefenen.

Het is voor het eerst dat buiten sporten weer is toegestaan sinds zeven weken geleden een strikte lockdown werd afgekondigd vanwege de coronapandemie. Zaterdag was er dan ook te zien dat duizenden Spanjaarden naar buiten gingen om te sporten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mondkapjes in ov vanaf maandag verplicht in Spanje
Sluiten