Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 6 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Man gearresteerd voor inrijden op handhavers

Een bestuurder is aangehouden op de Dam in Amsterdam nadat hij agenten heeft beledigd. Vervolgens reed hij in op een handhaver.

Een 25-jarige bestuurder uit Diemen is in Amsterdam aangehouden voor belediging en poging tot doodslag. De automobilist ging er dinsdagmiddag op de Dam na het beledigen van drie politieagenten vandoor. Toen hij een paar meter verder staande werd gehouden, reed hij in op een handhaver, zo meldt de politie.

Ook een aantal omstanders moesten opzij springen. De verdachte reed verder in de richting van de Prins Hendrikkade, waar hij werd aangehouden. De politie is op zoek naar getuigen.

Dodenherdenking op de Dam

Afgelopen maandag nog vond op de Dam de Nationale Dodenherdenking plaats zonder de gebruikelijk menigte vanwege de coronacrisis. In 2018 werd de dodenherdenking verstoord. Enkele minuten voor de twee minuten stilte op de Dam liet een man een harde schreeuw horen.

De 55-jarige Amsterdammer werd destijds door agenten aangehouden wegens verstoring van de openbare orde. Het is niet duidelijk waarom de Amsterdammer begon te schreeuwen. Voor zover bekend had hij geen relatie met het actiecomité #Geen4MeiVoorMij, dat een lawaaiprotest had aangekondigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.