Metro
Metro Nieuws 6 mei 2020 / 19:37 uur

Langer groen licht in ‘aanpakstad’ Rotterdam

Rotterdam wacht niet af, maar pakt goed aan en maakt zich klaar voor het anderhalvemeterverkeer.

Rotterdam zet de verkeerslichten voor fietsers en voetgangers langer op groen om ze de kans te geven anderhalve meter afstand van elkaar te laten houden bij het oversteken en om te voorkomen dat er wachtrijen ontstaan bij de oversteekplaatsen. Fietsers en voetgangers hoeven daarom ook geen knop meer in te drukken. Deze maatregel gaat per direct in, met het oog op een betere doorstroming als de basisscholen op 11 mei weer opengaan en het drukker wordt op straat.

Opnieuw ingericht

Het verlengen van de oversteektijd is een van de maatregelen die Rotterdam neemt om de stad voor te bereiden op de anderhalvemetersamenleving die de verspreiding van het coranavirus tegengaat. Daarnaast komt er meer ruimte voor fietsers en voetgangers op straten en boulevards waar de ruimte te krap is. In straten met smalle trottoirs worden mogelijk parkeerplekken opgeheven om ruimte te creëren om elkaar te passeren of voor wachtrijen. Ook worden trottoirs ingericht voor eenrichtingsverkeer voor voetgangers.

Knelpunten melden

De gemeente vraagt Rotterdammers om mee te helpen de knelpunten in de stad te melden. Op een website met een digitale kaart kunnen inwoners met een prikker aangeven waar de knelpunten voor fietsers en voetgangers liggen. De gemeente ziet steeds meer mensen op straat, lopend, fietsend of in het openbaar vervoer. Daarom kijkt de stad naar een nieuwe verdeling van de ruimte om fietsers en voetgangers extra ruimte te geven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Langer groen licht in ‘aanpakstad’ Rotterdam
Sluiten