Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Nieuws 10 mei 2020 / 08:10 uur

Jongens brengen 2 euro terug na beroving meisje

Vier jongens (tussen de 13 en 15 jaar) hebben zich bij een wijkagent gemeld nadat ze eerder een 9-jarig meisje uit Fijnaart hadden beroofd van 2 euro.

Het meisje verkocht maandag 4 mei zelfgemaakte sieraden vanuit een kraampje. Ze had al mooi een paar euro verdiend. Toen ze even weg moest, vergat ze haar geldbakje mee te nemen. Eenmaal terug was haar voorlopige dagopbrengst uit haar ‘winkeltje’ verdwenen, het meisje ontroostbaar.

Verontwaardiging

In de wijde omgeving van het Brabantse dorp werd totaal verontwaardiging gereageerd. De afgelopen dagen hebben vier jongens contact opgenomen met wijkagent Moerdijk en ze hebben de diefstal bekend, meldt de politie. De agent had op Twitter al gemeld dat de jonge dieven op de foto stonden en dat zij zich maar beter konden melden. Moerdijk sprak nog van drie daders.

Openbaar ministerie

De wijkagent heeft ook met de ouders gepraat. De zaak gaat nu naar het Openbaar Ministerie, dat moet gaan bekijken of de vier jongens worden vervolgd.

In het dorp van Frans Bauer was na het diefstalincident een doneeractie voor het gedupeerde meisje op gang gekomen. Op het moment van schrijven, zondagmorgen 10 mei, was er 230 euro gedoneerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jongens brengen 2 euro terug na beroving meisje
Sluiten