Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 6 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Jeangu Macrooy zou voor naakt, intiem en close zijn gegaan

Jeangu Macrooy verklapt aan Nikkie de Jager hoe zijn act er uit zou hebben gezien.

Jeangu Macrooy heeft enkele details losgelaten over hoe zijn podiumpresentatie er had uitgezien als het Eurovisiesongfestival wel door zou zijn gegaan. De zanger zou heel intiem en met close-ups in beeld worden gebracht, zo vertelt hij tegen Nikkie de Jager in de Songfestival-YouTube-serie Eurovisioncalls.

„We waren nog volop met de ontwikkeling bezig. Het liedje gaat over een reis van de bodem van een put naar een plek waar licht, optimisme en hoop is. Die transitie wilden we op het podium laten zien", zo vertelt Jeangu.

Intiem

De zanger heeft naar eigen zeggen nog nooit zo’n „naakt” liedje als Grow gemaakt. Dat moest op het Songfestivalpodium ook duidelijk worden. „We wilden het heel intiem en close houden.”

Of Jeangu volgend jaar weer met zo’n kwetsbaar liedje komt, ligt volgens de zanger aan zijn gemoedstoestand. „Het ligt eraan hoe ik me voel. Ik hou van verandering en nieuwe dingen proberen maar ik kan niet voorspellen wat ik ga maken. Het wordt in ieder geval geen Grow deel 2.”

In aanloop naar de alternatieve uitzending van het Eurovisiesongfestival op 16 mei maakt Nikkie de Jager op YouTube een speciale videoserie met de kandidaten die dit jaar naar Rotterdam hadden moeten komen. Tot woensdagavond zijn er zes verschenen. Naast Jeangu sprak Nikkie al met de afgevaardigden van Oekraïne, Noorwegen, Australië, Kroatië en Zweden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.