Metro
Metro Nieuws 11 mei 2020 / 18:47 uur

Ilse ‘DieLange’ gaat voor Duits succes

Onze Ilse zit nu bij onze oosterburen in hun Beste Zangers van Nederland. Maar dan dus van Duitsland. Ze zingt dan ook alles in het Duits.

Ilse DeLange schreef haar nieuwe album Changes vooral met het oog op een mogelijke doorbraak in Duitsland. Nu ze meedoet aan het tv-programma Sing Meinen Song, de Duitse versie van Beste Zangers, vond ze het wel zo mooi dat ze ook meteen nieuwe liedjes kon releasen bij onze oosterburen. „Ik ben zelf bijna verbaasd dat het gelukt is want in januari had ik nog helemaal niets”, zei Ilse in talkshow M op NPO 1. „Ik hoorde eind vorig jaar dat ik mee mocht doen aan Sing Meinen Song en toen dacht ik natuurlijk wel: als ik in mei opeens heel veel op de buis ben in Duitsland is het misschien wel tof dat ik ook nieuwe liedjes heb die ik uit kan brengen.”

Grote kans

Ilse ziet haar deelname als „een enorme kans” om zich aan het Duitse publiek te tonen. „Een deeltje daarvan kent mij van The Common Linnets. We hebben met BossHoss ook een hit gehad met een cover van Jolene.” Solo kon ze echter nog geen potten breken. „Het is een nieuw podium, dus ik had zoiets van: kom maar op.”

View this post on Instagram

Das war die erste Sendung von „Sing meinen Song“! Mit die wonderschone Songs von Max! Ich hatte wieder vol das Gefühl dass ich hatte in Sud Afrika… Neue Freundschaften geboren. ❤️🙏🏻 link zu „Fur Dich“ in mein story! Habt ihr einen schönen Abend gehabt?

A post shared by Ilse DeLange (@ilsedelangemusic) on

Duitse grens

Omdat Ilse opgroeide aan de Duitse grens, kan de zangeres zich er ook prima verstaanbaar maken. Naar de nonnen hoefde ze dus niet, lachte ze. „Ik was wel na elke draaidag kapot hoor. Het vergt toch meer energie.” Voor de liedjes oefende Ilse wel extra op de uitspraak. „Ik had een hele dikke l bij ‘toll’ bijvoorbeeld. Dat moet veel dunner klinken.” Het nieuwe album van Ilse, Changes, komt vrijdag uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ilse ‘DieLange’ gaat voor Duits succes
Sluiten