Metro
Metro Nieuws 7 mei 2020 / 19:34 uur

Illegale kapsalon ontdekt in schuurtje

Woensdag maakte premier Mark Rutte bekend dat onder andere de kapperszaken vanaf 11 mei weer open mogen. Een kapper kon niet meer zolang wachten. Hij zette zijn werkzaamheden door in een schuurtje en werd betrapt.

Het was een buurtbewoner die de illegale praktijken van de kapper in de gaten kreeg en handhaving tipte. Zij besloten vervolgens langs te gaan bij het schuurtje in de Rivierenwijk van Deventer.

Volgens de Gelderlander werd er iemand geknipt op het moment dat de handhavers het schuurtje binnenkwamen. Een woordvoerder van de gemeente heeft laten weten dat het gaat om een professionele kapper die normaal gesproken in een kapsalon werkt.

Mondkapje niet verplicht

Zowel de kapper als de klant zijn op de bon geslingerd. De kapper kon rekenen op een boete van 4000 euro, voor de klant viel de boete een stuk lager uit: 400 euro.

In het stappenplan van het kabinet staat weliswaar dat contactberoepen vanaf maandag 11 mei hun deuren weer mogen openen, voordat zij klanten ontvangen moeten zij er wel zeker van zijn dat de klant geen klachten heeft die op corona kunnen duiden. Het zal in een kapperszaak niet verplicht zijn om een mondkapje te dragen, dat heeft waarschijnlijk tot gevolg dat niet alle stoelen in de zaak gebruikt kunnen worden.

Al wekenlang waren verschillende kapperszaken door het hele land druk bezig om hun zaak ‘coronaproof’ te maken. Kappers investeerden in handschoenen, wegwerpkapmantels, plastic kappen voor op het hoofd van de kapsters en plexiglas voor de kassa.

Reageer op artikel:
Illegale kapsalon ontdekt in schuurtje
Sluiten