Erik Jonk
Erik Jonk Nieuws 8 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Half Nederland houdt vakantiegeld nog even in z’n zak

Ondanks de onzekere tijd die het is voor reizigers, zet bijna de helft van de Nederlanders hun vakantiegeld opzij om te gebruiken voor een vakantie wanneer er weer gereisd mag worden. 

Anders gezegd: de andere helft (52 procent) houdt het voorlopig in z’n zak. Dat blijkt uit onderzoek van Vliegtickets.nl onder ruim 6300 mensen. Wel moet worden gesteld dat van de mensen die nu – in coronatijd – nog geen vakantie gaat boeken, 25 procent wat geld opzij zet voor als de weg naar vakantie vrij is.

De rest van het extra zakcentje dat velen in de maand mei krijgen wordt besteed aan iets anders. 12,5 procent van hen zet het geld apart als spaargeld.

Half Nederland houdt vakantiegeld nog even in z’n zak
Mensen op een vliegveld uitzwaaien of verwelkomen, het ziet er voorlopig niet in. | Foto: ANP / Bart Maat

Zelfde plannen

Van alle ondervraagden geeft een ruime meerderheid van de mensen (55 procent) aan dat ze nog altijd dezelfde plannen met hun vakantiegeld hebben als vóór de coronacrisis. Iets meer dan een derde van de mensen (34 procent) had voor de crisis andere plannen met het vakantiegeld dan waar ze het uiteindelijk voor gaan gebruiken.

Duurdere vliegreizen verwacht

Het geld apart zetten voor een reis wanneer we wél weer mogen vliegen lijkt hard nodig. Driekwart van de ondervraagden verwacht dat vliegen na de crisis namelijk duurder wordt. 40 procent van de mensen zou dat heel vervelend vinden, 30 procent staat er neutraal tegenover. Een eventuele stijging van de prijzen vindt 23 procent van de mensen echter niet zo erg. Ze ‘vonden vliegen eigenlijk al te goedkoop’. 37 procent zou maximaal 10 procent meer voor een vlucht betalen, 1 procent wil ook wel een hogere prijs van 40 procent uitgeven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.