Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 2 mei 2020 / 20:53 uur

FIFA verzoekt Zwitsers OM om onderzoek Blatter te heropenen

Wereldvoetbalbond FIFA heeft het Zwitserse OM verzocht om het onderzoek naar voormalig voorzitter Sepp Blatter over de verkoop van televisierechten voort te zetten. De openbaar aanklager had aangekondigd dat onderzoek, een van de twee die naar Blatter lopen, af te sluiten.

„We hebben officiële verzoeken ingediend bij het bureau van de openbaar aanklager waarin we met klem aanvoeren dat het onderzoek moet worden voortgezet", zegt de wereldvoetbalbond in een verklaring. „FIFA zal alle juridische opties overwegen om er zeker van te zijn dat alle betrokken personen ter verantwoording worden geroepen."

Caribische voetbalbond

De nu 84-jarige Blatter, die tot het voorjaar van 2015 de FIFA leidde, was beschuldigd van het verkopen van de televisierechten aan de Caribische voetbalbond CFU voor de WK’s van 2010 en 2014 voor 600.000 Amerikaanse dollar, een bedrag ver onder de marktwaarde. Blatter liet toe dat CFU-voorzitter Jack Warner hierdoor flink geld kon verdienen

Blatter zit een schorsing van zes jaar van alle voetbalgerelateerde activiteiten doordat hij zich ethisch heeft misdragen. Het onderzoek naar een betaling van 2 miljoen Zwitserse frank (1,8 miljoen euro) aan toenmalig UEFA-voorzitter Michel Platini tegen hem loopt nog steeds. Het bureau van de aanklager meldde niet van plan te zijn dit onderzoek te stoppen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
FIFA verzoekt Zwitsers OM om onderzoek Blatter te heropenen
Sluiten