Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 4 mei 2020 / 05:34 uur

‘Eind dit jaar is er een coronavaccin in de VS’

Er is eind dit jaar een vaccin tegen het coronavirus. Dat zegt de Amerikaanse president Donald Trump die daarmee een stuk stelliger is dan een aantal van zijn medische adviseurs.

„We hebben er alle vertrouwen in dat we eind dit jaar een vaccin hebben”, vertelde zondag Trump in een tv-interview met FOX News. „De dokters zullen zeggen: dat mag je niet zeggen. Ik zeg wat ik denk.”

Geen garantie

Anthony Fauci, een van de belangrijkste medische adviseurs in de coronacrisis van de president, zei een paar dagen eerder te hopen dat het virus met een vaccin bestreden kan worden in januari. „Maar dat kan ik niet garanderen”, zo sprak hij vervolgens ook.

Volgens Fauci, directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), zijn er te veel variabelen en onderzekerheden om dat zo stellig te beloven. Allerlei factoren kunnen het ontwikkelingsproces van het vaccin vertragen.

Kijkersvragen

Trump beantwoordde tijdens het interview van FOX News veel vragen die werden ingezonden door kijkers. Zo stelde hij onder andere dat de scholen en universiteiten na de zomer weer open kunnen en dat het hem niet uitmaakt als een ander land het vaccin ontwikkelt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Eind dit jaar is er een coronavaccin in de VS’
Sluiten