Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 2 mei 2020 / 12:07 uur

Dodental coronavirus stijgt met 9

Het officiële dodental door het coronavirus is gestegen met negen. Dat zijn er vier minder dan vrijdag. Het totaal aantal overleden personen in Nederland komt daarmee op 4987.

Er zijn 97 nieuwe ziekenhuisopnames bekend. Dat zijn er twaalf meer dan vrijdag. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Realiteit

Deze cijfers kunnen iets achterliggen op de realiteit. In totaal zijn sinds de uitbraak van het virus al 10.951 mensen opgenomen geweest in Nederlandse ziekenhuizen. Het aantal positief geteste personen steeg met 445 naar 40.236.

In de officiële registratie staan alleen mensen die positief zijn getest op het virus. Het werkelijke aantal overledenen is waarschijnlijk hoger. Ook worden sterfgevallen vaak een of meerdere dagen later doorgegeven door de GGD’en.

Maatregelen werken

Het RIVM laat weten dat de cijfers van de afgelopen dagen „passen bij het beeld dat de maatregelen werken".

Intensive care

Op de intensivecareafdelingen liggen nog 708 mensen met het coronavirus. Dat zijn er 27 minder dan op vrijdag, zo meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Van de Nederlandse ic-patiënten met het coronavirus liggen er momenteel 680 in Nederland, ook 27 minder dan vrijdag. Verder verblijven 28 Nederlandse patiënten op intensivecareafdelingen in Duitsland, net zoveel als vrijdag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dodental coronavirus stijgt met 9
Sluiten