Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 12 mei 2020 / 12:15 uur

Dodental coronavirus stijgt met 54 tot 5510

Het officiële dodental door het coronavirus is gestegen tot 5510. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft in het afgelopen etmaal 54 sterfgevallen doorgekregen.

Het aantal gemelde sterfgevallen ligt op dinsdag meestal wat hoger dan op andere dagen. Dat komt doordat GGD’en de overlijdens tijdens het weekeinde vaak op maandag doorgeven. Het wil niet zeggen dat deze 54 mensen allemaal in de afgelopen 24 uur zijn overleden. In z’n algemeen gezien is het sterftecijfer door het coronavirus op z’n retour.

Besmettingen naar ruim 42.000

Het aantal ziekenhuisopnames steeg met 35 naar 11.378. Het aantal opnames ligt nu al bijna een maand lang onder de 100 patiënten per dag. Het aantal vastgestelde coronabesmettingen steeg naar 42.984. Dat zijn er 196 meer dan op maandag. Het werkelijke aantal patiënten ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest.

Volgens het RIVM daalt het aantal sterfgevallen onder bewoners van verpleeghuizen. Half april stierven dagelijks ongeveer tachtig bewoners van zulke locaties. In de laatste week ligt het aantal overlijdens in deze groep elke dag onder de twintig.

Veel gevallen in Maastricht en Boxtel

In Maastricht en Boxtel zijn de afgelopen week relatief veel coronagevallen vastgesteld. Over het algemeen zijn Oost-Brabant, Noord-Limburg en het noorden van de Veluwe nog steeds de zwaarst getroffen gebieden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Dodental coronavirus stijgt met 54 tot 5510
Sluiten