Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 13 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Bodysurfers weer in zee bij Scheveningen: ‘Het weer is goed’

Surfers hebben zich woensdagochtend weer in zee gewaagd bij Scheveningen. Een groep van zo’n vijftien bodysurfers is weer actief in het water nadat maandagavond bij het noordelijk havenhoofd vijf watersporters om het leven zijn gekomen.

„Het is goed om weer verder te gaan”, vindt een jonge man die met surfpak klaarstaat om ook het water in te gaan. Hij noemde de fatale gebeurtenissen een grote klap voor de surfers. Hij had les gehad van een van de maandag omgekomen mannen.

Vlaggen halfstok

Bij surfshop The Shore zijn veel bloemen gelegd, ter nagedachtenis aan de omgekomen mannen. Nabij het rustige strand hangen vlaggen halfstok. Op het strand lopen mensen met yogamatjes en worden ook in kleine groepjes yoga-oefeningen gedaan, waarbij onderling voldoende afstand wordt gehouden vanwege het coronavirus.

Weer surfen bij Scheveningen
Een surfer in zee bij het strand van Scheveningen. | Foto: ANP / Sem van der Wal | Foto: ANP / Sem van der Wal

De vijf mannen die om het leven kwamen werden maandagavond waarschijnlijk verrast door schuimvorming op de zee. Een 30-jarige en 38-jarige man uit Den Haag bezweken maandagavond aan hun verwondingen toen ze op de kant werden gehaald. Een 40-jarige plaatsgenoot werd naar het ziekenhuis gebracht en is volgens de politie nu weer thuis.

‘Onvoorstelbaar verdriet’

De lichamen van een 24-jarige man uit Den Haag en een 22-jarige man uit Delft zijn dinsdag geborgen. Eén slachtoffer, een 23-jarige man uit Delft, is nog niet geborgen. Burgemeester Johan Remkes van Den Haag sprak van „onvoorstelbaar verdriet in Scheveningen”.

Een verlaten Museumplein
Het Museumplein tijdens de coronacrisis. | Foto: ANP / Koen van Weel

Zoektocht naar vijfde slachtoffer

Defensie zoekt woensdag naar de stoffelijke resten van het vijfde slachtoffer van het surfdrama in Scheveningen. Volgens een politiewoordvoerder probeert Defensie met inzet van technische middelen het lichaam van de 23-jarige man uit Delft te vinden. Zijn stoffelijk overschot werd dinsdag al wel gezien in het water, maar kon nog niet worden geborgen.

Met de technische middelen kan volgens de politiewoordvoerder onder water worden gezocht. De aanvraag voor de zoekhulp is dinsdagavond gedaan, zegt hij.

Eerder woensdagochtend had de politie nog gezocht bij het zuidelijke havenhoofd, na een melding dat iets in het water zou zijn gezien. Daarbij is echter niets aangetroffen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.