Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 1 mei 2020 / 12:04 uur

Aantal coronadoden stijgt met met 98

Het aantal doden door corona stijgt met 98 tot 4893. Er zijn 85 nieuwe ziekenhuisopnames bekend.

Vorige week zijn in totaal tussen de 3700 en 4300 mensen overleden. Het aantal sterfgevallen daalt hiermee voor de derde week op rij, al is de daling kleiner dan vorige week.

Nog steeds overlijden vanwege het nieuwe coronavirus meer mensen dan gebruikelijk. Dat melden onderzoekers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Sterftecijfer

Het RIVM weet van zeker 607 mensen dat die zijn overleden aan Covid-19 in de week van 20 april. Het totale sterftecijfer ligt ongeveer tussen de 600 en 1200 gevallen hoger dan gemiddeld in een van de eerste tien weken van dit jaar.

De onderzoekers verwachten dat dit verschil grotendeels kan worden verklaard omdat niet iedereen die overlijdt aan het nieuwe coronavirus, ook als zodanig wordt geregistreerd. Dat gebeurt alleen als mensen zijn getest op het virus, wat lang niet altijd gebeurt.

België

Ook onze Zuiderburen kunnen iets opgeluchter ademhalen. Sinds 15 maart zijn in België 11.892 coronapatiënten ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard. De afgelopen 24 uur mochten 316 personen weer naar huis, maakten de Belgische gezondheidsautoriteiten vrijdag bekend.

De Belgische ziekenhuizen namen donderdag 152 nieuwe patiënten met het longvirus op. Het is de vijfde dag op een rij dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames, volgens virologen de belangrijkste graadmeter van de epidemie, lager is dan 200. In totaal worden momenteel 3386 mensen voor Covid-19 in de ziekenhuizen behandeld, van wie 740 op de intensivecareafdelingen, een daling met 29 patiënten in de afgelopen 24 uur.

Het afgelopen etmaal zijn 130 mensen in België overleden aan het coronavirus. In totaal zijn sinds de uitbraak 7703 personen aan de ziekte bezweken. 46 procent overleed in het ziekenhuis. Daar gaat het om bevestigde besmettingen. 53 procent werd gemeld door de verpleeghuizen. Daar gaat het zowel om bevestigde gevallen als vermoedens daarvan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Aantal coronadoden stijgt met met 98
Sluiten