Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 8 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

22 coronabesmettingen in asielzoekerscentrum Sneek

Zeker 22 bewoners van het (nu gesloten) asielzoekerscentrum in Sneek zijn positief getest op het coronavirus.

Dat bevestigde de GGD Friesland vrijdag na berichtgeving van de Leeuwarder Courant. In het centrum wonen ongeveer zeshonderd mensen. De overige bewoners zullen de komende dagen getest worden. Het centrum is onmiddellijk gesloten.

Meer gevallen verwacht

De getroffenen vertonen allemaal milde klachten. Sommige geteste personen hebben volgens een woordvoerder zelfs helemaal geen klachten. „We verwachten dat er meer besmettingsgevallen naar boven komen als er meer mensen getest worden" aldus de zegsvrouw.

Tot nu toe zijn honderd mensen getest op het coronavirus. De GGD schat dat enkele dagen nodig zijn om iedereen te testen. De komende drie dagen gaat het azc in quarantaine.

22 coronabesmettingen in AZC Sneek

Ook besmettingen in Maastricht

Afgelopen maandag is bij één bewoner een besmetting met het coronavirus vastgesteld. In de dagen erna kwamen in azc Sneek meer gevallen aan het licht, meldt het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA).

Eind maart werd een eerste bewoner van een asielzoekerscentrum positief getest op het coronavirus. Het ging daarbij om het azc Maastricht. Inmiddels zijn er 29 bewoners van azc’s positief getest. Naast de 22 besmettingen in Sneek zijn 7 bewoners in andere azc’s besmet, zegt het COA.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
22 coronabesmettingen in asielzoekerscentrum Sneek
Sluiten