Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 9 mei 2020 / 14:04 uur

175 gedetineerden voorlopig vrij vanwege corona-angst

Gevangenissen hebben 175 gedetineerden tijdelijk vrijgelaten in de hoop verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De gedetineerden zitten in de eindfase van hun straf.

De gevangenissen zijn bang dat als de gedetineerden steeds met proef- of weekendverlof gaan, ze besmet raken met het virus. Dit kunnen zij dan mee terugnemen de gevangenis in en dat moet voorkomen worden.

Kim Stoker

Tot de vervroegd vrijgelaten behoort ook de moordenaar van Kim Stoker uit Emmen. Haar vader Rob uit tegenover RTV Drenthe zijn ongenoegen „Ik snap hier helemaal niks van. Die man hoort gewoon opgesloten te zitten in zijn cel. Daar is hij toch ook veilig voor corona.”

Het is op dit moment onduidelijk hoe lang de regeling gaat duren. Toen Rob Stoker met de gevangenis contact opnam, kreeg hij te horen dat het de bedoeling is dat de gevangenen het resterende deel – driekwart jaar – moeten uitzitten als de coronacrisis dat toelaat. „Maar ik geloof daar echt niet meer in", aldus Stoker.

Andere landen

Nederland is niet het eerste land dat gevangenen tijdelijk vrijlaat vanwege het coronavirus. Datzelfde gebeurde eerder onder andere in Iran.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
175 gedetineerden voorlopig vrij vanwege corona-angst
Sluiten