Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 23 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Zorgpersoneel in Detroit ‘verliest zichzelf’ in spaghetti van Eminem

Eminem bracht pasta uit rapnummer rond in ziekenhuizen.

Rapper Eminem heeft woensdag bij twee ziekenhuizen in thuisstad Detroit eten langs gebracht voor het personeel. Dat deed hij met een knipoog naar zijn hitnummer Lose Yourself uit 2002, dat door velen wordt beschouwd als het beste nummer van de rapper ooit.

De muzikant deelde bakken spaghetti uit waarop hij een label had geplakt met de tekst ‘mom’, een verwijzing naar ‘mom’s spaghetti’ waarover hij rapt in het nummer. Alhoewel hij daarmee in Lose Yourself de geretourneerde maaginhoud van een nerveuze rapper beschrijft, viel de pasta een stuk beter bij de ziekenhuismedewerkers. Het Henry Ford Hospital postte op Instagram een bedankje: „Onze zorghelden zijn zichzelf ‘kwijtgeraakt’ in de heerlijke mom’s spaghetti gedoneerd door Detroits eigen Eminem. Dank voor deze speciale maaltijd voor onze medewerkers."

De rapper, die eigenlijk Marshall Mathers heet, heeft zich op zijn eigen social media niet uitgelaten over de donaties. Zijn manager laat aan The Detroit News weten dat het niet om een eenmalige actie gaat: de komende weken kunnen meer zorgwerkers in Detroit een portie mom’s spaghetti verwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.