Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 23 apr 2020 / 18:53 uur

Zo ziet het coronavirus eruit in de rest van de wereld

Het coronavirus houdt de wereld in haar greep. Lang niet overal in de wereld is er een dalende lijn te zien in het aantal besmettingen, maar in Nederland daalt het aantal mensen dat met coronavirus op de intensive care ligt en ook in Frankrijk ziet het er licht positief uit. 

Hoewel er in het land in de afgelopen 24 uur honderden coronapatiënten zijn overleden, is er wel een dalende lijn te zien in het aantal coronapatiënten in Franse ziekenhuizen. Het ging donderdag om 29.129 mensen, enkele honderden minder dan op woensdag. Ook het aantal coronapatiënten op de intensive care nam af.

Het officiële dodental steeg wel met 516 naar 21.856. Daarmee is Frankrijk een van de weinige landen die al meer dan 20.000 doden door het virus hebben gemeld. Wereldwijd hebben de Verenigde Staten het hoogste dodental. Daar zijn al ruim 48.000 coronapatiënten gestorven.

Ziekenhuis verlaten

In de zwaar getroffen staat New York worden nog steeds dagelijks 1300 patiënten met corona opgenomen in het ziekenhuis. De hoop was eigenlijk dat het aantal zou dalen na een reeks maatregelen. Wel zijn er steeds meer patiënten die het ziekenhuis mogen verlaten en daalt het aantal sterfgevallen.

In Italië zijn van Europa het meeste mensen overleden aan het coronavirus, en het dodental steeg donderdag weer ten opzichte van een dag eerder. Donderdag overleden er 464 patiënten aan het virus, tegenover 437 een dag eerder. Wel daalt het aantal mensen dat nog besmet is met het virus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo ziet het coronavirus eruit in de rest van de wereld
Sluiten