Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 29 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

VS maakt plan voor versnellen vaccinontwikkeling

De Amerikaanse regering werkt achter de schermen aan een plan om de ontwikkeling van een vaccin tegen het coronavirus te versnellen.

Het project, dat ‘Operation Warp Speed’ wordt genoemd, wil samen met particuliere farmaceutische bedrijven, overheidsinstanties en het leger proberen de ontwikkelingstijd voor een vaccin tot acht maanden te verkorten. Het doel is om tegen het einde van dit jaar 100 miljoen doses klaar te hebben, volgens twee mensen die bekend zijn met het plan.

Vorige maand heeft president Donald Trump zijn minister van Volksgezondheid, Alex Azar, al aangespoord om de ontwikkeling van een vaccin te versnellen. Deskundigen suggereerden dat klinische proeven die garanderen dat een vaccin veilig en effectief is, minimaal 12 tot 18 maanden kunnen duren.

Absolute aantallen

Amerika is op dit moment het zwaarst getroffen land in absolute aantallen als het aankomt op het coronavirus. Momenteel zijn er meer dan een miljoen positieve cases met meer dan 61.000 doden. Dat laatste is ruim twee keer zoveel als het tweede land op de lijst: Italië.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.