Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 apr 2020 / 10:14 uur

Vorige week stierven 1200 mensen meer dan gemiddeld

Er zijn vorige week in totaal 4300 mensen overleden. Dat zijn er meer dan gemiddeld, maar wel minder dan een week eerder. Ook het aantal sterfgevallen in verzorgings- en verpleeghuizen is gedaald.

Dat melden onderzoekers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Waarschijnlijk heeft het nieuwe coronavirus minder dodelijke slachtoffers geëist.

Meer overledenen dan officieel bekend

Het RIVM weet tot nu toe van 794 mensen die in week 16 (13 tot en met 19 april) zijn overleden aan het nieuwe coronavirus. In totaal waren er toen zo’n 1200 meer overlijdens dan gemiddeld in de eerste tien weken van dit jaar. Onderzoekers kijken naar het totale sterftecijfer om in te schatten hoeveel mensen werkelijk zijn overleden aan het virus. Zij verwachten namelijk dat COVID-19 meer dodelijke slachtoffers heeft geëist dan officieel bekend is. Want niet iedereen die overlijdt aan het virus, is daar ook voor getest.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vorige week stierven 1200 mensen meer dan gemiddeld
Sluiten