Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 26 apr 2020 / 08:15 uur

Volgens laatste peiling wint VVD tien zetels, FVD verliest er vier

Maurice de Hond heeft weer zitten peilen.

De VVD heeft in de eerste peiling van Maurice de Hond sinds 8 maart tien zetels gewonnen, zo meldt de opiniepeiler zondag. Volgens De Hond wordt het optreden van VVD-premier Mark Rutte in de coronacrisis duidelijk positief beoordeeld.

Zondag publiceerde De Hond voor het eerst sinds 8 maart weer een peiling van de politieke voorkeuren. De VVD komt in de peiling uit op dertig zetels, tien meer dan de twintig van 8 maart, maar nog altijd drie minder dan de 33 die de partij had na de Tweede Kamerverkiezingen in 2017.

FVD verliest

Ook andere coalitiepartijen gaan er vergeleken met 8 maart op vooruit. CDA en ChristenUnie hebben er ieder twee zetels bij gekregen. D66 verloor er daarentegen drie: de electorale positie is duidelijk verzwakt. De partij houdt de eigen kiezers minder goed vast en verliest zowel in de richting van de VVD als PvdA.

Bij de andere partijen valt op dat de PvdA als enige van de grotere partijen geen verlies heeft geleden. Er is zelfs 1 zetel bij gekomen, zodat die partij nu op de tweede plaats staat. FVD heeft het meest sinds 8 maart verloren: 4 zetels.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Volgens laatste peiling wint VVD tien zetels, FVD verliest er vier
Sluiten