Metro
Metro Nieuws 19 apr 2020 / 13:51 uur

Voetbalfan wil spaarvarken kapot slaan voor lievelingsspeler

Weet jij nog wat je vroeger met het geld uit je spaarvarken deed? De Engelse Daniel (5) wist precies waar hij zijn geld aan wilde spenderen, of aan wie.

Directeur Paul Barber van de Engelse club Brighton & Hove Albion heeft dit weekend een ontroerende brief in de publiciteit gebracht. Het gaat om een met de hand geschreven verzoek van een vijfjarige supporter van Leeds United, genaamd Daniel. Het jongetje vraagt daarin aandacht voor Ben White, zijn favoriete speler. De 22-jarige verdediger van Brighton komt momenteel op huurbasis uit voor Leeds.

„Kunnen wij hem alsjeblieft kopen aan het einde van het seizoen?", smeekt de kleine Daniel. „Ik heb al mijn geld in mijn spaarvarken geteld en ik heb 15,07 pond, als dat helpt." (17, 33 euro dus)

Thank you!

De jonge fan van Leeds kreeg snel antwoord van Barber. „Bedankt voor je genereuze aanbod. Het is erg aardig van je om al jouw geld aan te bieden om jouw club te helpen. Je hebt ook een heel goed oog voor uitzonderlijk talent. Misschien kun je later wel scout worden."

Barber moet Daniel in zijn reactie helaas teleurstellen. White keert deze zomer terug naar Brighton omdat de technische leiding van de club van middenvelder Davy Pröpper grote plannen met hem heeft. De speler in kwestie reageerde op Twitter met een smiley en het verzoek om met hem en zijn familie in contact te komen.

De Engelse club fungeert deze weken als de grootste coronatest drive-in van de zuidkust van Engeland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voetbalfan wil spaarvarken kapot slaan voor lievelingsspeler
Sluiten