Julia Onclin
Julia Onclin | LinkedIn Nieuws 4 apr 2020 / 09:45 uur

Verstappen wint virtuele race Suzuka en pakt eerste titel 2020

Nu de Formule 1 tot in ieder geval halverwege juni stilligt vanwege het coronavirus, hebben de coureurs volop vrije tijd. Onder andere Max Verstappen gebruikt deze tijd om deel te nemen aan virtuele races. En met succes. Vrijdag sleepte hij tijdens de virtuele race op het circuit van Suzuka (Japan) zijn eerste titel van 2020 binnen.

Verstappen doet wel vaker mee aan virtuele races, de race van gisteren was dus alles behalve een uitzondering. De Nederlander won gisteren de titel van het Real Races Never Quit kampioenschap. In totaal wist hij zes van de twaalf races van het kampioenschap te winnen waardoor hij met een straatlengte afstand eerste werd.

Verstappen zou Verstappen echter niet zijn als hij niet kritisch naar zijn eigen prestatie zou kijken. Zo had de Nederlander het over een eerdere race, die ook onderdeel uitmaakte van het kampioenschap, waarvan hij vond dat hij die had moeten winnen.

„Ja, race 1 had ik kunnen winnen maar het kwam neer op een paar punten verzamelen die ik nodig had na mijn computercrash op Interlagos. Anders was het kampioenschap al eerder beslist geweest”, vertelt de Red Bull-coureur op Verstappen.nl.

Live te volgen

Het bijzondere aan deze virtuele races is, dat ze live te volgen zijn. Je kunt als echte fan dus via social media meekijken. Zo hoef je de komende maanden niet helemaal zonder race-actie door te brengen. De Grand Prix’ die afgelast zijn, worden namelijk vaak omgetoverd tot virtuele races. Dat gebeurde al met de Grand Prix van Bahrein.

Dit weekend stond de Grand Prix van Vietnam op de planning. Een race op een circuit dat voor de eerste keer op de kalender stond. Ook die race kon niet doorgaan, daarom wordt de race dit weekend virtueel verreden.

Aangezien het circuit van Vietnam nog niet beschikbaar was in de versie van het spel waarin de coureurs de virtuele races rijden, zal de Grand Prix van Vietnam voor deze keer virtueel op het circuit van Albert park, Australië verreden worden.

Virtuele Grand Prix Vietnam

Of Max Verstappen deel zal nemen aan deze race is niet bekend. Wel zullen een aantal van zijn collega Formule 1-coureurs meedoen.

Onder anderen McLaren-coureur Lando Norris, Williams-coureurs Nicholas Latifi en George Russell, Ferrari-coureur Charles Leclerc, Alfa Romeo-coureur Antonio Giovinazzi en Red Bull-coureur Alexander Albon gaan op het virtuele circuit van Albert Park (Australië) de strijd met elkaar aan. Daarnaast doen er vaak ook een aantal simracers, oud-coureurs en racers uit andere raceklassen als bijvoorbeeld de Formule 2 en de Formule 3 mee.

De race zal zondagavond 21.00 uur Nederlandse tijd beginnen en te volgen te zijn via onder andere het officiële Formule 1-YouTube kanaal.

Reageer op artikel:
Verstappen wint virtuele race Suzuka en pakt eerste titel 2020
Sluiten