Metro
Metro Nieuws 12 apr 2020 / 11:30 uur

Vandalen vernielen politieauto’s na inval bij verboden bosfeest

In het Friese Sint Jacobiparochie heeft een groep vandalen zaterdagavond twee politieauto’s vernield. De daders waren onderdeel van een groep jongeren die een feest hielden in een bos. De vernieling gebeurde nadat de politie het feest beëindigde vanwege de geldende coronamaatregelen. 

Op Facebook reageert de politie woest en met kapitalen op de vernieling. „Volstrekt onacceptabel. Vannacht zijn wij op pad geweest voor een melding over samenscholende jeugd in Sint Jacobiparochie. Toen wij terugkwamen bij de dienstvoertuigen zagen we dat de buitenspiegels vernield waren. Ook was er een band lek en zat er in de portier een deuk.”

De agenten moesten achthonderd meter door het bos lopen om bij de feestende jongeren te komen. De jongeren hielden daar een kampvuur. Bij aankomst van de politie sloegen veel van de feestgangers op de vlucht.

‘Maling aan coronamaatregelen’

Teamchef Thea van den Bos is ziedend over de vernielingen. „Ik neem dit hoog op. Het is allereerst zorgelijk dat deze jongeren maling hebben aan alle coronamaatregelen en ook de gezondheid van zichzelf en anderen niet serieus nemen. Bovendien vind ik het zeer laakbaar dat de vernielingen zijn gepleegd. Hierdoor hebben zij het politiewerk echt gefrustreerd.”

De politie heeft een onderzoek naar de vernieling ingesteld. Er zijn inmiddels namen bekend van verschillende betrokken jongeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vandalen vernielen politieauto’s na inval bij verboden bosfeest
Sluiten