Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 4 apr 2020 / 12:39 uur

Twee vermiste leden Kennedy-familie overleden

De twee leden van de Amerikaanse Kennedy-familie die vermist zijn in de staat Maryland, Maeve Kennedy McKean (40) en haar 8-jarige zoon Gideon, zijn om het leven gekomen.

Een familielid, congreslid Joe Kennedy III, meldt dat op Twitter. „Wij houden van je, Maeve. We houden van je, Gideon. Onze familie is twee van de helderste lichten kwijtgeraakt."

Wederom rampspoed voor de Kennedy-familie: moeder en zoon vermist.
De bekende Amerikaanse familie krijgt al vele jaren te maken met rampspoed. Foto: ANP.

Maeve was de kleindochter van de vermoorde oud-Democratische senator en presidentskandidaat Robert F. Kennedy. Ze was donderdag met haar zoon in een kano het water opgegaan in de Chesapeakebaai en keerde niet terug. Mogelijk is het vaartuig gekapseisd.

Wederom rampspoed voor de Kennedy-familie: moeder en zoon vermist.
Maeve Kennedy McKean (midden roze jurk) en haar zoon Gideon (tweede van rechts) zijn sinds donderdag vermist. Foto: ANP.

Haar moeder, Kathleen Kennedy Townsend, liet eerder al weten: „Met grote droefheid deel ik het nieuws dat de zoektocht naar mijn geliefde dochter Maeve en kleinzoon Gideon is veranderd van redding naar berging".

Kajak en een peddel

Volgens The Washington Post was het duo in de kano gesprongen om een bal uit het water te halen en dreven ze af. Een zoekactie leverde donderdag wel een kajak en een peddel op, maar niet de vermisten. Ook vrijdag is gezocht, maar tevergeefs.

Wederom rampspoed voor de Kennedy-familie: moeder en zoon vermist.
John F. Kennedy. Foto: ANP.

Meer familierampspoed

De bekende Amerikaanse familie krijgt al vele jaren te maken met rampspoed. Robert Kennedy werd in 1968 omgebracht tijdens diens presidentscampagne, vijf jaar nadat zijn broer, president John F. Kennedy, werd gedood. In 1999 kwam John F. Kennedy Jr. met zijn vrouw en schoonzus om het leven tijdens een vliegtuigcrash. Saoirse Kennedy Hill, een kleindochter van Robert, stierf vorig jaar op 22-jarige leeftijd aan een overdosis drugs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twee vermiste leden Kennedy-familie overleden
Sluiten