Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 26 apr 2020 / 05:30 uur

Trump gaat z’n coronapraatjes inkorten en wil minister ontslaan

Na nogal wat kritiek, heeft Trump besloten zijn coronapraatjes wat minder lang te maken. Hij twittert er nog wel lustig op los.

De Amerikaanse president Donald Trump gaat zijn dagelijkse briefings over de coronacrisis inkorten en waarschijnlijk ook minder vaak houden. Dat besluit komt een dag nadat er ladingen kritiek van vriend en vijand kwamen op Trump over zijn suggestie om desinfectiemiddel te injecteren bij het bestrijden van het virus. Zaterdag was er voor het eerst sinds twee weken geen briefing.

„Wat is het doel van het houden van Witte Huis-persconferenties wanneer de lamme mainstream media niets anders dan vijandige vragen stellen en dan weigeren om de waarheid of feiten accuraat te rapporteren? Deze briefings zijn mijn tijd niet waard," twitterde Trump zaterdag.

Sarcastisch

Experts en fabrikanten van de middelen waarschuwden na die persconferentie dat het levensgevaarlijk is om een desinfectiemiddel te injecteren. Na zijn uitspraken over het desinfectiemiddel donderdag, zei Trump een dag later dat hij die sarcastisch had bedoeld.

Behalve inhoudelijke bezwaren over de briefings was er ook veel kritiek op de lengte van de bijeenkomsten die soms wel twee uur duurden. Een aantal bekende Amerikaanse media is inmiddels gestopt met het rechtstreeks uitzenden van de informatiebijeenkomsten.

Minister

De toekomst van Alex Azar als Amerikaans minister van Volksgezondheid hangt aan een zijden draadje. Dat melden The Washington Post en Politico. President Donald Trump zou Azar verantwoordelijk houden voor de falende bestrijding van het coronavirus in de VS.

Volgens de Washington Post groeit de frustratie bij Trump over het functioneren van zijn minister, maar twijfelt de regering om op dit moment belangrijke personele wijzigingen door te voeren.

Het Witte Huis ontkent dat er ontslagen komen. „Azar is druk bezig de belangrijke taken die de president hem heeft toebedeeld uit te voeren. Discussies over personeel vinden wij onverantwoordelijk en leiden af van de bestrijding van het coronavirus", zei een woordvoerder van de president.

In de VS is het aantal dodelijke slachtoffers zaterdag opgelopen tot meer dan 53.000 en ruim 960.000 Amerikanen zijn besmet met het virus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trump gaat z’n coronapraatjes inkorten en wil minister ontslaan
Sluiten