Metro
Metro Nieuws 28 apr 2020 / 19:15 uur

Training Feyenoord even zonder handtekeningen bij de poort

De Rotterdamse club gaat weer trainen, maar wel achter gesloten deuren. Dus handtekeningen uitdelen bij de poort zit even niet in.

Ook Feyenoord hervat de training nu de maatregelen tegen het coronavirus iets zijn versoepeld. De Rotterdammers komen vrijdag weer bijeen op trainingscomplex 1908 waar achter gesloten deuren en volgens de richtlijnen van het RIVM zal worden getraind.

Naast het feit dat alle standaard hygiëne-maatregelen van het RIVM strikt nageleefd dienen te worden, is nog een aantal voorwaarden van toepassing. Zo meldt de club dat „voor alle aanwezigen onder meer geldt dat ze zowel voor, tijdens als na de training anderhalve meter afstand dienen te houden, terwijl ook de trainingsmaterialen- en apparaten voldoende uit elkaar moeten staan. Ook is het de spelers niet toegestaan voor en na de trainingen bij de poort te stoppen voor het uitdelen van handtekeningen en/of het maken van een praatje met supporters dan wel foto’s. De veiligheid van de spelers en de supporters gaat nu eenmaal boven alles.”

Diehard Feyenoordfans reageren in eerste instantie verheugd, totdat ze beseffen dat ze de training niet zelf kunnen volgen. „Wel een live stream neem ik aan? We hebben het al zolang zonder ons cluppie moeten doen”, zegt iemand op Twitter, met een teleurgestelde emoji erachter. Of: „Knal de trainingen voortaan live op TV, gaat bizarre kijkcijfers opleveren!”

Beperkt

Aan elke trainingssessie mag een beperkt aantal spelers en trainers deelnemen, wat betekent dat er na elkaar in kleine groepen zal worden getraind. Voor alle aanwezigen geldt uiteraard dat zij klachtenvrij moeten zijn. Afhankelijk van de ontwikkelingen kan dit de komende weken eventueel worden opgeschaald.

Max zes

RKC Waalwijk en ADO Den Haag gaan woensdag al weer het trainingsveld op. Beide clubs doen dat eveneens op aangepaste wijze, zoals de KNVB en het RIVM het voorschrijven. Als aangepaste maatregel noemt ADO onder andere dat er per trainingssessie maximaal zes klachtenvrije spelers en twee leden van de technische staf op minstens anderhalve meter van elkaar op het veld mogen verschijnen. Eerder maakten FC Twente en Willem II bekend de training op 4 mei te hervatten.

Reageer op artikel:
Training Feyenoord even zonder handtekeningen bij de poort
Sluiten