Metro
Metro Nieuws 2 apr 2020 / 12:20 uur

Studenten maken machine: zoveel levens red je met thuisblijven

Wat te doen in tijden van coronacrisis. Misschien wil je je steentje bijdragen, maar weet je eigenlijk niet hoe. Deze studenten weten het wel: blijf thuis.

Om mensen duidelijk te maken hoe belangrijk dat thuisblijven eigenlijk wel niet is, hebben de studenten een soort rekenmachine gebouwd. Die rekent precies uit hoeveel levens je redt met níet met vrienden afspreken, naar het strand gaan of massaal een park opzoeken.

Levens redden

Anna en Dominik hopen dat mensen zich, met behulp van de rekenmachine, realiseren hoeveel macht ze in eigen handen hebben. „Dit is een serieuze crisis”, vertelt Anna aan Metro UK. „Daarom is het des te meer een enorme verantwoordelijkheid om iets te doen dat voorkomt dat mensen in paniek raken.”

„Dominik en ik wilden een sprankje hoop naar de mensen sturen die thuiszitten, terwijl we ook wilden benadrukken wat de voordelen van de coronamaatregelen zijn. Op die manier vonden we deze letterlijke motivatie om thuis te blijven: zodat je honderden levens kan redden."

Variabelen

De rekenmachine werkt als volgt: je vult de variabelen in, gebaseerd op hoe snel de overheid maatregelen heeft genomen en in hoeverre jij social distancing toepast.

„Met deze machine hopen we dat mensen doorkrijgen hoe belangrijk hun individuele bijdrage is", vertelt Anna. „We hopen dat mensen de rekenmachine gebruiken en vooral ook delen met vrienden en familie die het misschien nog niet zo nauw nemen met het afstand houden."

De rekenmachine vind je hier.

Reageer op artikel:
Studenten maken machine: zoveel levens red je met thuisblijven
Sluiten