Metro
Metro Nieuws 29 apr 2020 / 16:29 uur

Rutte ziet drukte op straat toenemen: ‘Duurt alleen maar langer’

Dat het de laatste dagen weer drukker wordt op straat, is niet zonder risico. Als het aantal besmettingen daardoor weer gaat oplopen, duurt het alleen maar langer voordat bijvoorbeeld kappers en kroegen weer open kunnen.

Dat heeft premier Mark Rutte gezegd na afloop van het wekelijks kabinetsberaad over de coronacrisis. De cijfers in de gezondheidszorg laten volgens Rutte zien dat het de goede kant opgaat. Maar het is wel zaak die goede trend vast te houden, aldus de premier. „Blijf zoveel mogelijk thuis, dat blijft voor ons allemaal gelden."

„Nu is het drukker op straat, alleen dat is nog niet terug te zien in de cijfers.” Of de toegenomen drukte voor een nieuwe stijging van het aantal gevallen zal zorgen, blijkt vermoedelijk pas over twee tot drie weken.

Na 20 mei

Zodoende wilde Rutte nog weinig kwijt over de situatie in Nederland ná 20 mei. „Het lijkt erop dat het naleven van de maatregelen een beetje aan het ’verrommelen’ is. Als de cijfers, doordat mensen toch te veel de straat op gaan, minder goed worden, dan wordt het heel moeilijk om te gaan versoepelen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rutte ziet drukte op straat toenemen: ‘Duurt alleen maar langer’
Sluiten