Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 apr 2020 / 07:58 uur

Rode Kruis maakt voedselboxen voor mensen met financiële moeilijkheden

Het Rode Kruis en Nederlandse boeren slaan de handen ineen voor het uitdelen van voedselboxen. Mensen die door de coronacrisis in financiële moeilijkheden komen, kunnen een box gevuld met verse producten krijgen.

De boxen zijn gevuld met producten van boeren die met een voorraadoverschot zitten. De producten worden verzameld door het Rode Kruis en door vrijwilligers door heel het land bezorgd. Met de inhoud van het pakket kunnen mensen twee tot drie warme maaltijden maken voor twee personen.

Kwetsbare doelgroep

Een woordvoerder van het Rode Kruis legt uit dat de voedselpakketten bedoeld zijn voor een kwetsbare doelgroep. „Bijvoorbeeld omdat zij hun baan zijn kwijtgeraakt en niet in aanmerking komen voor andere hulp of de weg naar de hulp niet goed weten te vinden.” Daarbij gaat het volgens de woordvoerder over mensen die tussen wal en schip vallen. „Denk aan arbeidsmigranten, ongedocumenteerden en gezinnen die vanwege verlies aan inkomen nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden. Het Rode Kruis wil met deze voedselboxen een duurzame oplossing bieden.”

Deze actie kwam tot stand uit de inzamelactie van 3FM Serious Request: Never Walk Alone. Tot en met zaterdag draaien dj’s van de radiozender platen die luisteraars tegen betaling kunnen aanvragen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Rode Kruis maakt voedselboxen voor mensen met financiële moeilijkheden
Sluiten