Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 22 apr 2020 / 07:29 uur

RIVM: Zeker 800 coronagevallen in gehandicapteninstellingen

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) schat dat er meer dan 800 bewoners van gehandicapteninstellingen besmet zijn met het coronavirus. Ongeveer 150 van hen zijn overleden, meldt zorgminister Hugo de Jonge.

In ongeveer 10 procent van de gehandicapteninstellingen is sprake van zeker één besmetting. Het gaat om zo’n 260 instellingen in totaal, laat de bewindsman aan de Tweede Kamer weten. Het aantal bevestigde besmettingen is begin deze week toegenomen ten opzichte van vorige week.

De Jonge verklaart dat in gehandicapteninstellingen mensen vaak dichtbij elkaar leven. Het aantal nieuwe instellingen waar corona is geconstateerd, is niet toegenomen. De strenge regels voor bezoeken aan instellingen hebben hun nut bewezen, schat de minister in.

Kijkercijferrecord Rutte

Ruim 7,8 miljoen mensen hebben dinsdagavond naar de persconferentie van premier Mark Rutte gekeken over de nieuwe coronamaatregelen. De uitzending op NPO1 trok de meeste kijkers, namelijk 5,6 miljoen. De rest keek via RTL4 (ruim 1,6 miljoen) en SBS6 (585.000), blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Voor een niet-sportprogramma is dat een kijkcijferrecord. Er keken bijvoorbeeld meer mensen naar Rutte dan naar het huwelijk van – toen nog – prins Willem-Alexander en Máxima (ruim 6 miljoen) en de recordhouder tot nu toe: de uitzending van Peter R. de Vries over Joran van der Sloot (7 miljoen).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
RIVM: Zeker 800 coronagevallen in gehandicapteninstellingen
Sluiten