Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 apr 2020 / 07:14 uur

Reizen we na de coronacrisis permanent anders?

Vaker de benenwagen, regelmatig thuiswerken en liever met de auto dan het openbaar vervoer. De coronacrisis kan zorgen voor blijvende veranderingen van ons reisgedrag.

Dat concludeert het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) op basis van onderzoek onder bijna 2500 mensen. Zo denkt een kwart van de mensen die door alle maatregelen meer thuiswerken, dat ook na de crisis te blijven doen.

Wegverkeer neemt af

Het KiM becijferde eerder al op basis van economische scenario’s van het Centraal Planbureau (CPB) dat door de coronacrisis het wegverkeer dit jaar met een tiende tot een derde afneemt. Ook uit dit nieuwe onderzoek komt naar voren dat mensen gemiddeld veel minder vaak op pad zijn en kortere afstanden afleggen.

Als mensen toch weg moeten, dan mijden ze het openbaar vervoer. Van de ondervraagden geeft 88 procent de voorkeur aan een individueel vervoermiddel, zoals de auto of fiets. Een op de vijf is van plan ook na de crisis vaker met de fiets of lopend op pad te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Reizen we na de coronacrisis permanent anders?
Sluiten