Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 22 apr 2020

President Madagaskar: ‘Drankje Covid-Organics helpt tegen corona’

Wetenschappers over de hele wereld zijn op zoek naar een middel om het coronavirus te bestrijden. De president van Madagaskar claimt met zijn medische instanties daarin voor een doorbraak te hebben gezorgd.

Andry Rajoelina is de naam van de 45-jarige president van het Afrikaanse eiland. Hij meldt op Twitter dat het Institute of Applied Research of Madagascar and Healing Herbs een drankje heeft ontwikkeld, COVID-ORGANICS, waardoor al twee mensen zijn genezen.

Direct zetten experts er veel vraagtekens bij, al was het alleen al omdat Madagaskar zelf een van de grootste producten van het hoofdingrediënt Artemisia annua (ook wel zomeralsem genoemd) is, dat op het eiland ook al vaak ingezet wordt bij de bestrijding van malaria. Het zomeralsem wordt dan gemixt met een soort kruidenthee.

Geen wetenschappelijk bewijs

Onder andere de Amerikaanse CDC waarschuwt voor het nuttigen van de drank. „Er is totaal geen wetenschappelijk bewijs dat dit soort alternatieve geneeswijzen coronavirus kunnen voorkomen of genezen. Sterker nog, het zou kunnen dat ze onveilig zijn om te drinken."

Rajoelina maakt zich daar echter niet druk om. Hij nam bij de presentatie als eerste een grote slok. „Om te bewijzen dat het niet dodelijk is." Volgens hem ben je dankzij COVID-ORGANICS binnen zeven dagen sowieso genezen van het virus. Het drinken zal spoedig in het hele land beschikbaar zijn. „De meest kwetsbare mensen zullen het gratis krijgen en de rest zal het aan een lage prijs kunnen kopen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
President Madagaskar: ‘Drankje Covid-Organics helpt tegen corona’
Sluiten