Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 23 apr 2020 / 17:46 uur

‘Potentieel coronamedicijn is geflopt’

Een mogelijk coronamedicijn levert in een van de eerste klinische onderzoeken teleurstellende resultaten op. Dat meldt de Financial Times. De hoop was dat het medicijn van farmaceut Gilead tegen het coronavirus zou werken. 

De krant baseert zich op documenten die de Wereldgezondheidsorganisatie per ongeluk op haar website heeft gepubliceerd.

Situatie zieken verbetert niet

Het rapport ging over een Chinees onderzoek naar remdesivir, dat sinds de virusuitbraak is aangemerkt als potentieel medicijn tegen de longaandoening. Volgens de Financial Times bleek uit tests dat de situatie bij coronapatiënten door het middel niet verbetert. Ook zorgt het medicijn niet voor een afname van de ziekteverwekker in het bloed van de patiënten, zou uit de documenten blijken.

Volgens de farmaceut zelf schetsen de documenten een verkeerd beeld van het onderzoek. De Wereldgezondheidsorganisatie benadrukt dat het om voorlopige documenten ging, die nog niet door andere wetenschappers waren beoordeeld.

Reageer op artikel:
‘Potentieel coronamedicijn is geflopt’
Sluiten