Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 18 apr 2020 / 09:20 uur

Politie beëindigt feestje bij Vindicat in Groningen

Een feestje in het pand van Vindicat op de Grote Markt in Groningen is in de nacht van vrijdag op zaterdag beëindigd door de politie.

Agenten gingen af op een melding en troffen er vijftien personen aan. Zij hebben allemaal een boete gekregen omdat ze zich niet hielden aan de regels die gelden vanwege het coronavirus.

Een woordvoerster van de politie bevestigt dat het feestje plaatsvond in een pand van studentenvereniging Vindicat. De politie liet via Twitter onder andere weten: „De samenkomst is beëindigd en alle aanwezige personen hebben een bekeuring aangezegd gekregen."

Ook in Zaandam had de politie het druk. Ze hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag namelijk een illegaal pokertoernooi stopgezet.

Pokertoernooi

In het pand waren – tegen de coronaregels in – 53 mensen aanwezig. Ze hebben allemaal een boete van 390 euro gekregen. Zeven personen moesten mee naar het bureau omdat ze geen identiteitsbewijs bij zich hadden.

Volgens de politie hadden pokeraars uit het hele land zich verzameld in het bedrijfspand aan de Penningweg. Twee agenten raakten bij de actie lichtgewond. Volgens een woordvoerder gebeurde dat „in alle hectiek". Ze zijn in het ziekenhuis behandeld en konden daarna weer aan het werk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie beëindigt feestje bij Vindicat in Groningen
Sluiten