Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 2 apr 2020 / 13:34 uur

Opnieuw record aanvragen werkloosheidsuitkering in de VS

Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is vorige week opnieuw fors gestegen. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend. Ruim 6,6 miljoen Amerikanen vroegen bij de overheid een uitkering aan. Dat is ruim een verdubbeling van het record van vorige week.

Toen klopten iets meer dan 3,3 miljoen Amerikanen voor het eerst aan bij de overheid. Dat cijfer werd deze week iets naar boven bijgesteld van de net geen 3,3 miljoen die eerder werden gemeld. Dat aantal was ruim elf keer zo hoog als de week daarvoor. Het totaal aantal aanvragen bedraagt nu bijna 10 miljoen.

Snijden in de kosten

De groei komt door een ontslaggolf als gevolg van de coronapandemie in de VS. Veel werknemers van winkels en in horecagelegenheden zijn op straat komen te staan. Daarmee snijden ze in de kosten om zo het hoofd boven water te houden. Ook de toerismesector kende veel ontslagen.

De ontslaggolf is bovendien nog niet voorbij. Deze week maakte onder meer warenhuisketen Macy’s bekend het merendeel van zijn 130.000 personeelsleden tijdelijk naar huis te sturen.

Reageer op artikel:
Opnieuw record aanvragen werkloosheidsuitkering in de VS
Sluiten