Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 3 apr 2020 / 05:59 uur

Opnieuw corona zonder symptomen in China vastgesteld

De afgelopen 24 uur zijn er opnieuw coronagevallen zonder symptomen vastgesteld in China. Het gaat om zestig nieuwe gevallen.

Dat maakte de nationale Gezondheidscommissie vrijdag bekend. Een dag eerder werden 130 nieuwe gevallen zonder symptomen gemeld.

Nieuwe data

Woensdag maakte de Chinese regering voor het eerst bekend dat het data bijhoudt over coronagevallen zonder klachten. De resultaten voeden de vrees voor een tweede virusuitbraak in het land. China heeft naar eigen zeggen 1027 patiënten die geen symptomen vertonen onder medische observatie staan.

De afgelopen 24 uur werden in het land 31 nieuwe besmettingen vastgesteld, maar daar zijn de nieuwe gevallen zonder symptomen niet bij opgeteld.

Doden in Wuhan

Er werden vier coronadoden geregistreerd, allen stierven zij in de Chinese miljoenenstad Wuhan, waar het virus in december voor het eerst opdook. Twee van de nieuwe geïnfecteerden zijn volgens de cijfers van de overheid in China besmet geraakt, de rest daarbuiten.

In heel China zijn nu ruim 81.000 gevallen van het coronavirus bekend en 3322 doden te betreuren.

Inwoners nog binnen

Inwoners Wuhan, waar het coronavirus voor het eerst opdook in december, moeten voorlopig alleen naar buiten gaan indien noodzakelijk, zei de hoogste functionaris van de Communistische Partij in de stad.

Volgens Wang Zhonglin blijft het risico op een nieuwe uitbraak van het coronavirus groot. Inwoners moeten daarom alert blijven en zichzelf beschermen om nieuwe besmettingen te voorkomen, stelde de partijbaas.

Restricties opgeheven

De autoriteiten sloten de stad in januari af van de buitenwereld om verspreiding van het virus tegen te gaan. Het aantal besmettingen in de metropool is volgens de regering drastisch teruggelopen. De restricties in Wuhan worden vooralsnog op 8 april opgeheven.

Zaterdag vindt landelijk een nationaal moment van rouw plaats voor de „martelaren die stierven in de strijd tegen het virus", meldde staatspersbureau Xinhua vrijdag. Er wordt om 10.00 uur (lokale tijd) drie minuten stilte gehouden voor de slachtoffers terwijl luchtalarmen en sirenes van auto’s, treinen en schepen „jammeren van verdriet".

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opnieuw corona zonder symptomen in China vastgesteld
Sluiten